ADINA BUTAR

Tânăra şi-a început cariera de la vârsta de 16 ani, când şi-a înfiinţat propria trupă. În prezent, ea este o solistă de succes, compune şi are planuri mari legate de muzică. Adina Butar a reuşit în toamna anului 20010 să se lanseze pe piaţa muzicală internaţională, alături de un cunoscut DJ din Turcia, Emrah Is. „Colaborare cu Emrah Is a fost si inca este una de mare succes. Impreuna am realizat piesa „I Love Istanbul” şi videoclipul ei, filmat în Istanbul, în noiembrie 2010. Lansarea acestei piese a fost, pentru mine, un pas înainte în carieră, pe care mi-l doream şi care m-a bucurat enorm”
După mai mulţi ani petrecuţi alături de trupa Puff, pe care a înfiinţat-o în adolescenţă, alaturi de Celia, şi apoi ca membră a formaţiei „Hollywood”, artista a găsit calea spre o carieră de succes. A intrat pe terenul greu accesibil al industriei muzicale, spune ea, urmându-şi instinctul.
„Cu timpul, muzica a devenit pentru mine un mod de viaţă, iar în momentul acesta nu m-aş putea imagina făcând altceva”
În ultimii ani, artista din Deva şi-a descoperit talentul pentru a compune textele unor piese.
Una dintre trupele cu care a colaborat a fost „Direcţia 5”. A scris textele unor piese pentru albumul “Aniversare” al Direcţiei 5 şi pentru cel mai recent album al formaţiei, care urmează să fie lansat pe piaţă. „De mică, scriam poezii şi versuri, însă texte pentru piese la modul cel mai serios am început să scriu de la 19 ani. Majoritatea versurilor pe care le compun sunt de dragoste. Mai nou, colaborez, in Romania, cu echipa de la Kazibo si Hahaha Production.”, a adăugat tânăra.
În alcătuirea textelor, Adina Butar se lasă pradă inspiraţiei oferite de muzică. „În majoritatea cazurilor, versurile sunt realizate după ce linia melodică a piesei este finalizată. Astfel, încerc sa mă las dusă de val şi să simt şi ceea ce a vrut să transmit compozitorul melodiei. Dacă starea respectivă reuseşte să ajungă în sufletul meu, mi-e uşor să o descriu în cuvinte. Am acest talent, iar piesa devine un întreg, care sper să ajungă în sufletul oamenilor”
Adina isi dedica aproape intregul timp proiectelor sale muzicale şi îşi doreşte o carieră îndelungată în acest domeniu. Ea povesteşte că muzica o face să simtă că trăieşte, respiră prin muzică şi îşi obţine cele mai mari satisfacţii din munca ei. „Simt că am ceva de transmis lumii în care trăim, iar muzica este mijlocul de comunicare”.

„Anul trecut am lucrat foarte mult in studio, pentru diferiti artisti si la colaborari cu diferiti dj. Unul dintre lucrurile pentru care sunt foarte recunoscatoare e ca va urma un nou single cu Markus Schulz in 2014, piesa e inclusa pe albumul Scream 2, ce se va lansa in februarie. am fost onorata sa fac parte la turneul de promovare (Bus tour) in 2013 primavara, al albumului Scream 1. A fost o experienta extraordinara, pe care sper din suflet sa o repet curand. Intotdeauna realizam ce ni se intampla doar dupa ce evenimentul a trecut.

Tot in toamna anului 2013 am inceput sa colaborez cu unul dintre cei mai cunoscuti dj trance din Italia: Fabio XB, alaturi de care am filmat si un videoclip ce urmeaza sa fie lansat acum la inceputul anului. E prima data cand am filmat videoclip la o piesa care nu era in totalitate finalizate ( ca si mix and master) asa ca primul deadline pe saptamana asta e sa finalizez piesa cu Fabio XB.
O alta colaborare despre care as putea sa vb este cu olandezul Sied Van Riel; piesa ce urmeaza sa fie lansata cat de curand de asemenea.

Restu as vrea sa fie surprize, sa le mai spunem in timp

IN ianuarie va fi si turneul in Turcia de 6 evenimente la WinterFest in Bursa, (SKI RESORT) unul dintre cele mai mari festivaluri de iarna din Turcia organizate pentru studenti

Adina Butar a concertat, in 2012, in Vietnam, in fata a 300.000 de oameni! Adina Butar a avut parte de cel mai mare eveniment din cariera ei, in 2012, de Revelion, cand a cantat in piata celui mai mare oras din Vietnam, Ho Chi Minh City, in fata a 300 000 de oameni. Aplauzele la scena deschisa i-au adus o mare satisfactie pe plan profesional.
Tot in 2012, frumoasa romanca a semnat cu casa de discuri a Dj-ul Markus Schulz. Acest lucru i-a adus Adinei Butar numeroase concerte in America, fapt pentru care piesa lor de debut „Caught” a fost lansata in New York, in fata a mii de iubitori de muzica electronica.
Artista este si textiera. Printre trupele pentru care scrie versuri se numara si Directia 5. Aceasta a compus patru dintre textele pieselor de pe albumul `Aniversare`, din 2008, si trei de pe albumul `Clasic`, lansat in februarie 2011.
In toamna lui 2010, Adina Butar lanseaza, impreuna cu DJ-ul turc Emrah Is, piesa `I love Istanbul, iar single-ul urca rapid in topurile muzicale din Turcia, Spania, Olanda, Rusia, U.S.A.
In februarie 2011, a lansat primul sau single oficial: `Power of Goodbye`, piesa produsa de ea, Gino Manzotti (Dj Project) si Gabriel Huiban.
In iarna lui 2011, incepe un turneu pentru publicul oriental, fiind printre putinele cantarete din Romania promovate cu mare succes in aceasta zona geografica.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.