Ce fac acum concurentii de la „MasterChef”?

Concurentii “MasterChef”  se impart intre cursuri, joburi noi si evenimente culinare

foto concurenti_17Si-au facut ucenicia in pretentioasa bucatarie de la “MasterChef”, iar acum concurentii celui de-al doilea sezon al show-ului de la Pro Tv au inceput deja sa isi transforme pasiunea intr-un stil de viata. Fie ca s-au apucat de cursuri de bucatari, ca s-au angajat in restaurant sau ca merg la evenimente culinare, toti traiesc inca pe pielea lor schimbarea adusa de “MasterChef”.

In marea finala Aida si Alex, castigatorii primelor doua locuri, au primit si cate un curs de sase zile la Academia Barilla din Italia, astfel ca amandoi abia asteapta sa descopere secretele acestei bucatarii. Pana atunci, Aida Parascan, castigatoarea “MasterChef”, s-a intors deja in Romania, unde va sta pana la sfarsitul verii, si deja pune umarul la deschiderea unui restaurant in Buzau: ”E un proiect foarte frumos, eu ma ocup de proiectarea bucatariei, instruirea personalului din bucatarie si conceperea unui meniu”, spune Aida, care are nenumarate propuneri de a colabora cu restaurante din toata tara. ”E cea mai mare realizare a mea pe plan profesional. E o onoare ca am avut posibilitatea sa fiu acolo, alaturi de profesionisti si sa imi demonstrez atat mie, cat  si celorlati ca o femeie poate mult. Deocamdata am decis sa stau in Romania pe toata perioada verii. Vreau sa studiez mai mult, dar sa fac si practica. Mi-ar placea sa fac un turneu culinar prin tara, sunt convinsa ca voi reusi”, mai spune Aida.

Dupa ce s-au imprietenit la “MasterChef”, Alex, Nini, Mihai sau Victor au tinut legatura si chiar au mers impreuna la evenimente culinare. Asa se face ca saptamana trecuta, jucatoarele de la echipa feminina de baschet U Cluj au avut bucuria sa manance preparate facute de niste MasterChefi. Alex Hora, Nini, Mihai Toader si Bogdan Roman s-au organizat in asa fel incat sa puna la cale un festin in aer liber: “Am gatit in aer liber, intr-un cadru mirific. Meniul a fost un Bogracs la ceaun, pui Shanghai, salata vietnameza, pulpe de pui si aripioare marinate la gratar cu sos de usturoi si desert Zabayone. Ne-am amintit de cantonamentul de la MasterChef cu drag, retraiam efectiv starea de acolo”, povesteste Alex.

Victor Nemes a avut ideea de a-si lua colegii la un eveniment de gatit chiar la gradinita unde merge baietelul sau. Si-a chemat, pe bunii sai prieteni de la “MasterChef”, Nini, Mihai, Alex, dar si pe Mimi Nicolae, castigatoarea locului al doilea in primul sezon al show-ului de la Pro Tv la ”Cultural Celebration Day”, un eveniment care serbeaza diversitatea culturala. ”Noi am reprezentat Romania”, povesteste Victor. ”Am gatit legume la gratar, piept de pui umplut cu spanac, muguri de pin si mozzarella, dar si friptura la gratar. Am gatit pentru copiii de la gradinita, iar reactia lor cand ne-au vazut a fost de-a dreptul emotionanta. Aproape ca nu mai apucam sa gatim pentru ca roiau toti in jurul nostru, ne cereau autografe si doreau sa facem poze”, mai spune pilotul de la ”MasterChef”.

Si pentru Traian Galleguillos experienta show-ului de la Pro Tv a fost decisiva: imediat dupa incheierea filmarilor, acesta a urmat cursuri de bucatar si chef, si-a luat diploma si s-a si angajat in bucataria restaurantului Escargot Bistro. La fel a facut si Maria Secrieriu, care semneaza meniul in restaurantul Rococo Bistro & Lounge: Am reusit sa pun pe picioare o frumoasa colaborare, intr-o locatie chic, unde va astept pe toti cu mare drag sa gustati din preparatele mele. Si mi-as mai dori sa pot pleca prin tara intr-un turneu marca ”MasterChef” impreuna cu cativa colegi, in asa fel incat toata lumea sa poata degusta preparate unice”, a mai spus Maria.

Vlad Muresan, somelierul de la ”MasterChef”, isi continua in paralel cu activitatea sa si pasiunea pentru gatit. Recent, acesta a fost invitat sa le gateasca preparate delicioase copiilor de la gradinita Tandarica din Cluj. ”Am acceptat cu drag invitatia de a gati alaturi de copii, de a le arata felul in care se transforma ingredientele, de a le povesti cate ceva despre drumul de la ingredientul in stare prima si pana la produsul final, de a le transmite placerea de a gati”, spune Vlad. Acesta e de parere ca echilibrul alimentar este cea mai buna solutie in educarea gastronomica a celor mici, astfel ca dorinta sa a fost in primul rand sa le arat copiilor faptul ca mancarurile lor preferate, dar de multe ori interzise pot sa fie sanatoase: ”De aceea am gatit pizza cu ei, dar numai cu legume, limonada si spuma de capsune. A gati impreuna cu copiii e un exemplu al felului in care viata mea a inceput sa se schimbe dupa MasterChef. Cu siguranta ca nu m-as fi simtit in largul meu sa accept o astfel de invitatie acum cateva luni, dar MasterChef mi-a adus mai multa incredere in mine, depasirea unor bariere mentale, precum si punerea in practica a unor dorinte.”

Si Maria Pop s-a dedicat atelierelor culinare cu copii, mai ales ca experienta de mamica o ajuta in conceperea de meniuri speciale pentru cei mici. ”Ideea atelierului de gatit pentru copii a venit din pasiune, m-am gandit ca si copii mei se joaca cu lingurile de lemn, cu oalele, cu vasele”, povesteste Maria. ”Si mi-am zis sa facem si noi in Baia Mare, tinand cont ca in Romania sunt aproximativ 3 ateliere de acest gen. Surpriza a fost sa vina dublul numarului de copii anuntati initial si i-am primit pe toti. Si asa am gatit alaturi de 100 de copii. Am gatit ”pizza magica” pentru ca este un produs pe care il mananca orice copil. Mi-am adus aminte de copilaria mea, cand eram innebunita dupa pizza, as fi mancat non-stop, in fiecare zi. Am zis ca e magica deoarece e gatit de copii si acest lucru o face magica. As repeta aceasta experienta oricand si mi s-a propus chiar sa mai facem ateliere si cu prajituri”, mai spune aceasta incantata.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *