Despre sinceritate cu Mincinosul, după Carlo Goldoni

Afis MINCINOSUL 2013_resizeMincinosul – Luni, 22 aprilie, ora 19.30, Teatrul de Comedie

Mincinosul, după Carlo Goldoni, în regia lui Toma Enache aduce pe scena Teatrului de Comedie umorul savuros şi moralizator. Comedia, din distribuţia căreia fac parte nume mari ale teatrului românesc – Claudiu Bleonţ, Sebastian Papaiani, Ion Chelaru şi Bogdan Uritescu – se joacă în Bucuresti, pe 22 aprilie, de la ora 19.30, la Teatrul de Comedie.

Lăsaţi-vă  seduşi de născocirile unui “Mincinos” spiritualizat, care spune foarte multe vorbe de duh, care cunoaşte bine oamenii şi ştie cum sa pună problema. Regizorul Toma Enache a declarat la premiera pesei că “tocmai acest „Mincinos” ne poate deschide ochii, sentimentele şi mintea mai abitir decât ar putea să o facă altcineva! Îmi place să cred că în realitate nu sunt o rudă atât de apropiată a „Mincinosului” deşi, într-un fel sau altul toţi suntem rude mai apropiate sau mai îndepărtate cu el, cel puţin în unele momente. Sper ca în sfârşit acest „Mincinos” să ne înveţe ce este SINCERITATEA şi mă refer aici la sinceritatea faţă de noi înşine”.

Carlo Goldoni, autorul care a ridicat arta dramatică italiană la cel mai înalt punct al perfecţiunii sale, a fost înzestrat cu o imaginaţie extrem de fertilă, care i-a hrănit permanent muza comediei. Fiind un fin cunoscător al caracterelor şi având un dialog  foarte animat, verosimil şi plin de întelesuri, Goldoni a reuşit să redea pieselor sale o imagine extrem de vie. Deşi au trecut mai bine de două secole şi jumătate de la premiera Mincinosul, pregătiţi-vă să vă bucuraţi de o comedie spumoasă, mai actuală ca niciodată.

Comedia Mincinosul se joacă luni, 22 aprilie, de la ora 19.30, la Teatrul de Comedie. Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol si online pe www.vandbilete.ro si www.bilete.ro. Pretul unui bilet, in functie de categorie este de 70, respectiv 60 de lei.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.