Orange is the new black – noul trend în materie de suplimente alimentare pentru imunitate

Complet diferit față de celelalte structuri ale organismului, sistemul imunitar depinde de buna funcționare a celorlalte sisteme, precum a celui respirator,digestiv și sistemului nervos. Legat de cel din urmă, stresul favorizează scăderea imunității prin producerea în exces a hormonului numit cortizol, care nu numai că expune organismul la bacterii și viruși, ci și în fața unor boli grave.

Stilul de viață pe repede înainte dezechilibrează organismul și îl forțează să se adapteze rapid noilor situații: schimbări bruște de temperatură, diferențe de fus orar, trecerea de la o stare emoțională la alta, precum și lipsa aerului și luminii naturale. Toți acești factori acționează negativ în sensul reducerii capacității organismului de a capta radicalii liberi și de a-i neutraliza.

 Tradiții vechi versus concepte noi de întărire a imunității

 suplimente alimentare pentru imunitate Fiecare individ se naște cu o imunitate naturală, care este influențată la rândul ei de trăsăturile transmise ereditar.  Ulterior, în funcție de diferiți antigeni, corpul capătă o imunitate adaptivă, sau dobândită. De aceea este important ca micronutrienții să fie ușor absorbiți de către organism, fapt ce unele suplimente alimentare au început să-l aibă în vedere în ceea ce privește dezvoltarea de produse inovative.

În trecut, organismul uman rezista mult mai bine în fața bolilor, dat fiind și faptul că nivelul de stres era mult mai redus, iar alimentația se baza pe consumul din producția proprie sau din achiziția alimentelor de la țăranii din piață (existau și mai multe ferme de subzistență).

În altă ordine de idei, prevenția răcelilor se realiza prin tratamente naturiste care impulsionau organismul să lupte singur împotriva răcelilor. În medicina veche, erau des utilizate plante precum cătină, ghimbir sau arnică.

Conceptele noi de întărire a imunității sunt concentrate în jurul stilului de viață, astfel că pentru o imunitate puternică a omului modern se recomandă cel puțin 8 ore de somn/noapte, cel puțin 30 de minute de sport zilnic, consumul a cel puțin 2L de apă/ zi și evitarea purtării în sezonul rece a multor straturi de haine groase.

Ca și surse imunomodulatoare se recomandă consumul ceaiului de ghimbir, echinaceea sau măceșe, evitarea consumului de antibiotice.

 ”În România, stilul de viață modern, stresul, lipsa somnului, sedentarismul, poluarea, fumatul pasiv, gazele de eșapament,toate acestea scad puterea organismului de a lupta împotriva factorilor nocivi care distrug bariera imunității. Absorbția deficitară de vitamine și răcelile netratate la timp pot conduce la slăbirea sistemului imunitar. La fel și administrarea de antibiotice puternice. Atunci când organismul uman trece printr-o perioadă de activitate fizică intensă, vitamina C are rolul de a susține starea de vitalitate, dar și sistemul muscular. De aceea, în lipsa unei cantități optime de vitamina C apar durerile musculare, care denotă scăderea imunității și fapt ce favorizează accesul virusului în organism. ” declară Iulia Mugescu, CEO B!tonic Europe

 Simptomele unui sistem imunitar slăbit

-afecțiuni respiratorii constante și persistente

– pierderea sau luarea în greutate

– oboseală

-apatie

-infecții urinare

– vindecarea lentă a rănilor

 Acerola – cea mai nouă descoperire pentru imunitate puternică

 Acerola numita si visina de Barbados- încorporeză un conținut ridicat de vitamina C, responsabil printre altele și de absorbția optimă a fierului în organism, fapt ce induce stare de bine prin energizarea după  instalarea virozei

Cantitatea de vitamina C din acerolă este de aproximativ 25 de ori mai mare decât cea conținută de portocale. Numită și vișină tropicală, acerola se cultivă în Mexic, America Centrală și de Sud. Folosită și în tratarea unor afecțiuni de sănătate precum alergii, ateroscleroză, depresie, diabet, inflamații, acțiunea puternic imunostimulatoare îi atribuie calități speciale în tratarea răcelilor și în susținerea sistemului imunitar. Constatările oamenilor de știință asupra efectelor acerolei amintesc și faptul că acerola poate contribui la reducerea zahărului și poate combate stresul oxidativ datorită conținutul de vitamina C ridicat. Acerola este apreciată și pentru că:

  • Ajută la reglarea indicelui glicemic
  • Îmbunătățește rezistența la efort
  • Protejează organismul împotriva infecțiilor
  • Reduce starea de oboseală.

 Orange Imun: protecție completă pe 3 planuri: imunitar, respirator și digestiv

 B!TONIC a lansat toamna aceasta un nou produs axat pe intarirea imunității, proaspăt dezvoltat în Austria alături de profesori internaționali din cadru Universității de Nutriție din Viena. Principalele sale ingrediente sunt acerola, ghimbirul, zincul și prebioticele.

Acerola este cunoscută pentru conținutul său ridicat de vitamina C, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. În plus, vitamina C poate susține și întări sistemul imunitar în timpul și  după o activitate fizică intensă. În perioadele solicitante și stresante, și mai ales pentru fumători, Vitamina C se recomandă să fie suplimentată zilnic. În capsulele Orange Imun este folosita exclusiv o sursă naturală de vitamina C, din cireșe Acerola, pentru a păstra calilatea substanțelor active și a ușura absorbția lor.

Extractul de ghimbir folosit 100% natural, este specific din medicina tradițională în multe culturi, fiind considerat un imunomodulator și imunostimulator puternic. Ghimbirul ajută la decongestionarea căilor respiratorii, induce transpirația, detoxifică organismul și ajută lupta cu virușii și bacteriile. În plus, în alăptare, stimulează producția de lapte.

Inulina poate contribui prin fibre prebiotice pentru a stimula sistemul imunitar, având o influență pozitivă asupra compoziției florei intestinale. În Orange Imun prebioticele provin dintr-un amestec de ingrediente naturale, din plante, pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos și optimizarea absorbției de micronutrienți.

 

Află mai multe detalii pe site-ul companiei www.btonic.ro despre secretul unei imunități puternice cu Orange Imun,singurul imunomodulator pe bază de ingrediente naturiste cu efect rapid.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.