Paula Seling & OVI, in finala Eurovision de la Copenhaga

Paula si Ovi, castigatori semifinala

Artiştii români se numără printre cei 26 de finalişti Eurovision din acest an. Pe lângă România, în finala Eurovision s-au mai calificat: Elveţia, Slovenia, Polonia, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda şi Austria.

 Pe 10 mai, Paula şi Ovi intră pe poziţia 6 în concurs. Finala Eurovision se transmite în direct la TVR 1, TVR HD, TVR+, TVR Internaţional, de la ora 22.00. Votaţi cu Paula şi Ovi la Eurovision 2014!

Show-ul de două ore de la B&W Hallerne de joi, 8 mai, s-a încheiat cu calificarea a încă zece ţări în finala Eurovision. Astfel, în ordine aleatorie, Elveţia, Slovenia, Polonia, România, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda şi Austria completează lista celor 10 melodii calificate după prima semifinală (Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaijan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda). Mai intră în concurs, direct în finală, Germania, Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie şi ţara gazdă, Danemarca.

La conferinţa de presă destinată câştigătorilor, care a urmat show-ului, a fost trasă la sorţi şi participarea în prima sau a doua parte a finalei de pe 10 mai a fiecărei ţări calificate. Iar mai târziu, în cursul nopţii, a fost stabilit exact locul fiecarei ţări în concursul de sâmbătă. Ordinea intrării în concurs la finală este următoarea:

 1. Ucraina
 2. Belarus
 3. Azerbaijan
 4. Islanda
 5. Norvegia
 6. România
 7. Armenia
 8. Muntenegru
 9. Polonia
 10. Grecia
 11. Austria
 12. Germania
 13. Suedia
 14. Franţa
 15. Rusia
 16. Italia
 17. Slovenia
 18. Finlanda
 19. Spania
 20. Elveţia
 21. Ungaria
 22. Malta
 23. Danemarca
 24. Olanda
 25. San Marino
 26. Marea Britanie.

 Paula şi Ovi au mulţumit românilor de pretutindeni pentru susţinere, pentru încrederea acordată lor şi pentru faptul că i-au votat. „Voturile voastre ne-au adus mai aproape de împlinirea miracolului. Împreună suntemTeamMiracle. Am avut emoţii cât casa, dar a fost minunat pe scenă. Am simţit susţinerea voastră, a tuturor! Tocmai de aceea vă mulţumim din inimă. Ne dorim să ne fiţi alături sâmbătă seară. Hai România!”, a spus Paula Seling imediat după ieşirea de pe scenă.

Ovi, relaxat, încrezător, a ţinut să sublinieze totuşi fiorul pe care l-a simţit în faţa publicului de la B&W Hallerne. „E fantastic să fii în faţa atâtor oameni ridicaţi în picioare, dansând, bucurându-se de muzică. Mai ales atunci când muzica este a ta. A fost superb pe scenă, iar pentru noi a fost cu totul special, miraculos, să vedem oameni din atât de multe ţări vibrând şi cântând piesa noastră – Miracle. Competiţia continuă însă şi sâmbătă, când avem cea mai grea confruntare. Vă mulţumim că ne-aţi votat şi sperăm că v-am convins să faceţi acelaşi lucru şi sâmbătă. Fiţi alături de noi şi votaţi-ne pe 10 mai în finala Eurovision!”,  a declarat şi Ovi aseară.

Astăzi, 9 mai, Paula şi Ovi au plecat de dimineaţă la repetiţii, în această seară urmând să aibă loc unul dintre cele mai importante momente ale Eurovision 2014: repetiţia în regim de direct, în care juriile de specialitate notează evoluţiile tuturor concurenţilor din finală. Votul lor contează în proporţie de 50%, la fel ca şi votul publicului, care se va exprima mâine seară, în cadrul spectacolului televizat.

Audienţe semifinala a doua la TVR

Aproape 900.000 de telespectatori au văzut la TVR 1 momentul culminant al serii, anunţarea rezultatelor. Minutul cel mai urmărit al spectacolului s-a înregistrat la 23.57, când 881.000 de români (la nivel naţional) ţineau pumnii echipei noastre şi aşteptau să fie enumerată şi România printre finaliste. Dintre aceştia, 738.000 reprezintă targetul urban (7,3% rating şi 20,9% cotă de piaţă). De altfel, ultimele 45 de minute ale transmisiunii în direct au adus TVR 1 poziţia de lider de audienţă. În intervalul 23.20-24.05 o medie de 704.000 de telespectatori, la nivel naţional, urmăreau show-ul de la Copenhaga (rating 3,8%, share 12,2%), 583.000 dintre aceştia fiind din mediul urban (5,8% rating şi 15,3% cotă de piaţă medii). Pe întreaga durată a transmisiunii (22.00-24.05), TVR 1 a înregistrat un rating mediu de 4,9% şi o cotă medie de piaţă de 10,8% la nivel urban.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.