Stiristele de la TVR Stiu cine castiga Supercupa Europei

Dorina Florea4Mare meci mare vineri seară în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR+! Alina Stancu (Ora de Ştiri, TVR 2), Ligia Munteanu (Telejurnal TVR 1), Cristina Soare (Meteo TVR 1), Oana Dobrescu (Telejurnal matinal TVR 1 şi Dorina Florea (Telejurnal TVR 2) s-au încumetat să dea un pronostic pentru meciul dintre Byern Munchen – Chelsea (30 august, ora 21.30), dar şi să îşi spună părerea despre sportul rege – fotbalul.

Ligia Munteanu (Telejurnal TVR 1): „În copilărie jucam fotbal şi eram portar!”
„Eu pariez pe Chelsea, care va câştiga cu 1-0. Reprezentanta Angliei e favorita mea, mai ales că este antrenată de orgoliosul Mourinho. Din această partidă, preferatul meu este Fernando Torres, care joacă la echipa naţională a Spaniei. Nu numai că e un spaniol simpatic, dar s-a remarcat ca un atacant foarte bun.
Iar părerea mea despre fotbal este următoarea: indiferent dacă eşti fată sau băiat, mai ales în România, sigur ştii ceva despre subiect. Ne-a adus faimă internaţională, a rămas în timp un sport rege şi o preocupare pasională a multor români. Nu mai spun că, în copilărie, jucam fotbal şi eram portar. Până m-am prins eu de unde am acele vânătăi uriaşe pe genunchi şi mai mult mă feream de minge decât să o prind. E clar că nu a durat foarte mult până am fost eliminată:)). Recunosc că nu sunt microbistă, dar au fost şi meciuri ale marilor echipe care s-au transformat într-un adevărat spectacol, de exemplu celebrele confruntări dintre Barca şi Real Madrid, dintre Messi si Rohnaldo, pe care nu le-am ratat. Trebuie, totuşi, să oferim fotbalului respectul cuvenit! Rămâne unul dintre cele mai frumoase sporturi de echipă!”

Alina Stancu (Ora de Ştiri TVR 2): „Mărturisesc că îmi place fotbalul, dar mai ales poveştile care se ţes în jurul lui! Ador stadioanele cântând din Premier League, imnurile şi cântecele lor, dar şi povestea din jurul acestora. Şi nu în ultimul rând, îmi plac ziariştii sportivi care scriu, cu talent, despre fotbal…”
„Scorul va fi 3-1 pentru Bayern Munchen. Personal, am o preferinţă mai veche pentru FC Bayern München datorită unui prieten al tatălui meu care ţinea o berărie în Bavaria şi ne-a injectat microbul. Deşi, ca să fiu realistă, acum nici nu mai ştiu cât este vorba de Chelsea – Bayern şi cât depre Mourinho – Guardiola. Mai ales că Mourinho a şi aruncat nişte săgeţi deja: „Sezonul trecut a fost dominat de Bayern. Acum au un nou antrenor şi mai mulţi jucători noi. Nu sunt sigur că vor continua să fie atât de buni”.
Mărturisesc că îmi place fotbalul, dar mai ales poveştile care se ţes în jurul lui. Arjen Robben – în finala UEFA Champions League 2012, pe Allianz Arena, tot un Bayern – Chelsea – a ratat un penalty şi a stricat sărbătoarea din Bavaria. Păstrez în minte câteva prim-planuri în care părea realmente strivit de suferinţa care venea din tribune (îmi amintesc şi de bucuria lui Drogba care îşi vedea împlinită “truda” la fel ca în semifinala cu Barcelona).
Nu mă pricep la fotbal, deşi mi-ar plăcea să pot avea păreri avizate despre viteza lui Dante (apropos de Bayern) sau cât de bine face ambele faze ale jocului:). Am însă pasionaţi în familie şi ciulesc urechile de fiecare dată când se comentează profesionist despre partidele pe care le vedem împreună. Cu greu am realizat că fotbalul este frumos la televizor (fie şi în pub), dar nu poate fi trăit decât în tribună. Sportul ăsta are şi poveştile lui urâte, pline de violenţă, dar le caut pe cele despre oamenii care au făcut din fotbal o pasiune. Ador stadionele din Premier League, cu imnurile şi cântecele lor, dar şi povestea din jurul acestora. Şi nu în ultimul rând, îmi plac ziariştii sportivi care scriu, cu talent, despre fotbal…”

Cristina Soare (Meteo TVR): „Recunosc, ador meciurile! Noi, fetele, avem timp preţios de care să profităm pentru că băieţii au ceva foarte imporant de făcut. Nu-i aşa că nici cele mai geloase dintre voi nu va sunaţi partenerii atunci când ştiţi că sunt la meci?!”
„Pentru orice om care nu este microbist, fotbalul are conotaţie… mondenă. Niciodată nu am fost o înfocată a acestui sport şi, recunosc, nu-mi place să merg pe stadion. Însă ştirile din fotbal sunt, de cele mai multe ori, head-line-uri, aşa că, inevitabil, am devenit şi eu (pseudo)cunoscătoare. Despre derby-ul Bayern Munchen – Chealsea, nu promit că mă voi uita, dar, cu siguranţă voi verifica, la pauză şi la final, scorul. Surprize nu vor fi, cred eu. Pot garanta că nemţii sunt câştigători (e chestiune de intuiţie feminină), chiar dacă ambele echipe sunt de o valoare similară şi într-adevăr redutabile.
Recunosc, ador meciurile! Din cel mai important punct de vedere pentru o femeie. În limbajul televiziunii, targetul se împarte. Cu alte cuvinte, noi, fetele, avem timp preţios de care să profităm pentru că băieţii au ceva foarte imporant de făcut. Nu-i aşa că nici cele mai geloase dintre voi nu va sunaţi partenerii atunci când ştiţi că sunt la meci?! (Ups, asta nu trebuia să spun, să nu devină o scuză!)”.

Oana Dobrescu (Telejurnal matinal TVR 1): „Penaltiuri să fie şi acum! Să se joace până în ultimul minut, să ne ţină în suspans şi cel mai bun să câştige! :)”
„Uau! E dificil de dat un pronostic. Îmi aduc aminte chiar de ultimul lor meci din Liga Campionilor, în 2012. Nu sunt microbistă, dar acel meci a fost memorabil pentru fanii ambelor echipe. Am urmărit meciul la o terasă cu câţiva prieteni, iar strigatele suporterilor sunt greu de descris sau de reprodus. Toată lumea urmărea cu sufletul la gură penaltiurile, iar Didier a fost eroul echipei Chelsea.
Dacă mă gândesc însă că în urmă cu patru ani Chelsea pierdea cupa tot la penaltiuri în faţa lui Manchester, atunci penaltiuri să fie şi acum! Să se joace până în ultimul minut, să ne ţină în suspans şi cel mai bun să câştige!:).”

Dorina Florea (Telejurnal, ora 18.00, TVR 2): „Pentru frumuseţea fotbalului, aş vrea un 3-2!”
„L-am admirat pe Guardiola încă de pe vremea când antrena Barcelona, echipa mea de suflet. Am regretat plecarea lui, dar am ştiut că indiferent la ce echipă va ajunge va fi cel puţin la fel de bun cum a fost ca antrenor la Barca, iar un Bayern lăsat de Heynckes şi preluat de Pep nu poate fi decât unul invincibil.
Merg pe mâna lui Guardiola şi sper că inventatorul magicei Barcelona să câştige şi acest nou duel cu Jose Mourinho, cel mai mare rival al său. Pentru frumuseţea fotbalului aş vrea un 3-2, iar Mario Gotze, jucătorul pe care Pep l-a dorit insistent la Bayern şi care sper să devină „Noul Messi” al bavarezilor, să marcheze cel puţin două goluri.”

Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor şi Chelsea, în calitate de câştigătoare a trofeului Europa League, se vor înfrunta în Supercupa Europei, pe 30 august, pe Eden Arena, în Praga, Cehia. Meciul va fi transmis în direct de TVR 1, TVR HD şi TVR+, începând cu ora 21.30, partida fiind comentată pentru telespectatorii TVR de Emil Hossu Longin. Mai multe detalii despre partidă – aici.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.